BYT LAND

Vår historia

Vår Historia

Vi kan den Skandinaviska marknaden


Skandiatransport grundades i Halmstad 1925. Efter andra världskriget startades en avdelning för järnvägstransporter av importbilar till Sverige, när bilproduktionen ökade från kontinenten.

Scandinavian Motortransport grundades 1962 och då transporterade företaget 28 000 bilar. Det är ingen överdrift att säga att företagets verksamhet växte fort. Året därpå,1963, transporterades 280 000 bilar. 1972 flyttade företaget till Sydhamnen i Södertälje, där Axess Logistics än i dag har anläggningen kvar.

Autolink AS etablerades 2003 efter en fusion mellan Drammen Bilhavn A/S och Motortransport A/S. Drammen hamn har varit knutpunkten för billogistik i Norge sedan 1964.

Sedan 2016 är Autolink en del av Axess Logistics. Autolink driver fortfarande verksamhet i eget namn i andra länder.

Efter en stark tillväxt genomfördes ett samgående mellan de tre stora företagen, de största i branschen. Tillsammans är vi i dag Axess Logistics.

Det som gör oss unika är den samlade erfarenheten vi fått under våra företags långa historia, traditionen och helheten. Vi är det enda billogistikföretaget som kan erbjuda generalagenter och återförsäljare en total logistiklösning för den skandinaviska marknaden för nya importfordon. Vi erbjuder även kompletta logistiklösningar för inlandsdistribution av nya och begagnade fordon i Skandinavien. Vi är med från start till mål och är det enda kontakt du behöver som kund. Vi tar hand om allt.